Nieuwsbrief

Dierenartsenpraktijk Westvoorne

Nieuwsbrief 85, februari 2019


Beste lezer,

Er leken in het leven nog wel een paar zekerheden te zijn, waaronder het feit dat poezen in de winter niet krols worden en de eigenaren van poezen die in 2018 zijn geboren minimaal tot eind februari kunnen wachten om ze te laten steriliseren.
Helaas kan deze zekerheid nu ook bij het grof vuil, want afgelopen winter zijn er diverse dames gewoon krols geworden. De reden kan het klimaat in het algemeen zijn ( de afgelopen dagen leek het wel voorjaar) of specifiek weer in de winter, bijvoorbeeld: de poes zit op de verwarming naar een mooie vriesdag buiten te kijken. Het lichaam kan dan de temperatuur en de zonneschijn vertalen in het sein: het is voorjaar en er moet voortgeplant worden. Naar mijn weten waren die omstandigheden in november, december en januari niet vaak aanwezig. Dus de oorzaak blijft gissen.
Kortom, het is dus ondertussen tijd om voor de katers en poezen die nog niet "geholpen" zijn een afspraak te maken om te voorkomen dat u straks met een nestje zit. Ik geef toe, het is een schattig gebeuren, maar het zwerfprobleem bij katten is al groot genoeg.

De minimumleeftijd voor katers en poezen is 6 maanden en het minimumgewicht 2 kg. om tot castratie/sterilisatie te kunnen overgaan.
Er zijn middelen beschikbaar om een tussentijd te overbruggen als het dier nog te jong/licht is.

De prijs voor een castratie kater komt op € 41,50 en voor een sterilisatie poes op € 90,75 (een evt tweede dier krijgt € 10,- korting).
Laat u de kat tegelijkertijd chippen (nog niet verplicht, maar wel zeer aan te raden) dan komt er nog € 17,75 bij.

Graag weer tot een volgende keer, A. Schrage
info@dierenartsschrage.nl | www.dierenartsschrage.nl