Nieuwsbrief

Dierenartsenpraktijk Westvoorne

Nieuwsbrief 102, augustus 2020


Beste lezer,

Begonnen op vandaag staat ons de komende dagen uitzonderlijk warm weer te wachten. Tijd voor wat tips betreffende uw huisdieren.

HOND: Zorg voor voldoende schaduw/koele plekken, evt kinderzwembadje. Zorg voor voldoende (niet ijskoud) drinkwater. Geen inspanning op het heetst van de dag. Probeer drinken van stilstaand- of zeewater te voorkomen. Evt afkoelen door nat te maken(niet ijskoud). Zorg voor goede vlooienbescherming.

KONIJN: Wat overheerst bij deze temperaturen is de zorg om de zgn "maden" oftwel larven van de groenglanzende vliegen, die na het leggen van de eitjes binnen één dag voor een levensbedreigende ravage kunnen zorgen. Controleer daartoe minimaal 1x per dag vooral het gebied rond de anus/geslachtsopening. Ziet u wat krioelen, neem dan gelijk contact opnemen, evt via de spoeddienst. Preventief kunt u het middel NOMYASIS gebruiken of speciale druppels bij de betere dierenwinkel. Verder niet met hok en al vast in de zon zetten en een vast hok evt koelen met een natte deken.

KAT: Behoeft niet veel extra zorg, lossen het meestal zelf wel op. Wel letten op voldoende (niet ijskoud) drinkwater en het indrogen van natvoer. Aangezien er altijd wel een deur of raam openstaat, kunnen ze makkelijk naar buiten. Bent u uw kat kwijt, vraag dan eerst of de buren hun schuurtje/tuinhuisje controleren. Daar willen ze weleens opgesloten raken. Zorg voor een goede vlooienbescherming.

Veel sterkte en graag weer tot een volgende keer, A. Schrage


info@dierenartsschrage.nl | www.dierenartsschrage.nl