Nieuwsbrief

Dierenartsenpraktijk Westvoorne

Nieuwsbrief 100, april 2020Beste lezer,

Door de snelle ontwikkelingen rond het corona-virus merk ik dat er bij diereigenaren veel vragen leven over hoe zij hun huisdier het beste gezond kunnen houden. Hierover wil ik u gaarne adviseren.
Laten we voorop stellen dat de persoonlijke zorg voor alle corona-patienten en de voorkoming van verdere verspreiding van het corona-virus op dit moment de allerhoogste voorrang verdient.
Voor dierenartsen betekent dat, dat we de zorg voor uw huisdieren moeten beperken tot de zorg die noodzakelijk is. Afgezien van duidelijk zieke dieren moeten we daarbij de preventieve zorg niet vergeten; denk aan het inenten, maar ook aan preventie tegen vlooien, teken en wormen.
Hieronder volgt een overzicht van situaties(voor hond, kat en konijn) waarvoor ik u adviseer de inenting niet over te slaan of uit te stellen, maar om telefonisch contact op te nemen via 0181402507 voor een advies op maat. Binnen de praktijk werk ik volgens de laatste richtlijnen van het RIVM, zodat u de praktijk op een veilige manier kunt bezoeken.

- pup van 6, 9 of 12 weken: niet uitstellen, bel voor een afspraak
- hond 1 jaar: niet uitstellen, bel voor een afspraak
- hond ouder dan 1 jaar: uitstel is mogelijk, bel voor advies
- hond, kat hondsdolheid: uitstel is mogelijk, bel voor advies
- kitten van 9 of 12 weken: niet uitstellen, bel voor afspraak
- kat 1 jaar: niet uitstellen, bel voor afspraak
- kat ouder dan 1 jaar: uitstel is mogelijk, bel voor advies
- konijn van 7 weken: niet uitstellen, bel voor afspraak
- volwassen konijn: uitstel is mogelijk, bel voor advies

Tenslotte nog wat opmerkingen over de mogelijke gevoeligheid van het corona-virus bij katten en sinds kort ook bij fretten.
Alhoewel in zeer zeldzame gevallen bekend is dat die dieren het corona-virus kunnen oplopen en ziek kunnen worden, is het vrijwel uitgesloten dat zij het virus kunnen doorgeven aan mensen en dus niet voor verdere verspreiding van het virus kunnen zorgen.
Wel is het advies voor mensen met een corona-besmetting om afstand te houden tot hun huisdier.

Graag weer tot een volgende keer, A. Schrage
info@dierenartsschrage.nl | www.dierenartsschrage.nl